Historien om yogapraksis ved Tamilsk Ressurs- og Veiledningssenter


I 2002 kjøpte Tamilsk Ressurs- og Veiledningssenter et bygg i Oslo, Norges hovedstad, gjennom stor innsats fra samfunnet. Dette ble et permanent samlingssted for tamiler i området.

Med etableringen av bygget, begynte senteret å utvikle og implementere mange planer. En av de første ideene som ble realisert, var seniortreff i 2003. Seniortreff ble arrangert hver onsdag som et samlingssted for eldre tamiler i og rundt Oslo. Rundt 2004 ble en yogalærer, Aramugam Perambalam, ansatt for å holde yogatimer for seniorene. Han hadde formell yogatrening fra Asana Ira. Andiyappan, en berømt yogaprofessor fra Tamil Nadu, og uttrykte stor interesse for å lære yoga til eldre.

Siden oppstarten har yogapraksis blitt svært populær blant de eldre. På denne tiden begynte også storskala kampanjer for yoga å spre seg globalt, noe som økte interessen for yoga betydelig. For å møte denne økende interessen startet Tamilsk Ressurs- og Veiledningssenter spesielle yogaklasser for flere målgrupper, veiledet av Aramugam Perambalam.

Yogaøktene ble holdt to ganger i uken. I løpet av denne perioden valgte Perambalam ut to individer som utmerket seg i timene hans for videre spesialopplæring, med mål om at de senere kunne fungere som lærere. Disse personene var Namahal Amma og Robert Jayanandhan. På grunn av deres engasjement og glede for yoga, reiste de til Tamil Nadu på egen regning for å få spesialopplæring fra Asana Ira. Andiyappan, under veiledning av Arumugam Perambalam.

I 2007 gikk yogalærer Arumugam Perambalam bort. Etter hans død fortsatte Namahal Amma og Robert Jayanandhan yogapraksisen som lærere. Etter en tid trakk fru Namahal seg tilbake på grunn av høy alder.

Det er en stor stolthet at mange av dem som har hatt nytte av yogaopplæringen i to kategorier – seniorer og enkeltpersoner – nå underviser i yoga selv. Selv i dag drar mange nytte av yogapraksisen ved Tamilsk Ressurs- og Veiledningssenter hver onsdag. Det er verdt å merke seg at alle de nåværende yogatreningene tilbys gratis.

Hva er Yoga?

Vi vet alle at “et sykdomsfritt liv er rikdom”. Men vi tenker ofte ikke på hvordan vi kan oppnå dette sykdomsfrie livet. Det er bedre å forebygge sykdom enn å kurere den. Det er også bedre å fokusere vår oppmerksomhet på varig lykke. Yoga er en sikker metode for å forebygge sykdom og forbedre helsen.

Fordi verden har innsett hvor viktig yoga er for et sunt liv, har 21. juni blitt anerkjent som en internasjonal yogadag. På denne spesielle dagen er Tamilsk Ressurs- og Veiledningssenter stolte over å presentere historien om yogapraksisen blant tamiler bosatt i Norge.

Du er også velkommen til å delta på våre gratis yogatreningsøkter og komme i kontakt med oss for å oppnå et sunt og balansert liv.Tamilsk Resurs og veilednings senter